English

Skogsnäringsdagen 2016

350 personer

UTMANING
Att förnya den traditionella skogsnäringsveckan in i framtiden men hela tiden balansera mellan många olika målgrupper. En traditionell prisutdelning med Kungen som prisutdelare är alltid en säkerhets- och logistikövning.

LÖSNING
Den nya skogsnäringsdagen med ett mingel kvällen satsade på en inriktning där bioekonomin med innovation och framtid stod i centrum. Fler studenter och även människor från HR avdelningarna inom Skogsindustrin bjöds in. Sociala medier användes flitigt och twitter inlägg visades upp på stora skärmen.

Intressanta talare var Maria Strömme som berättade om Nanoteknik och Christer Fuglesang som kopplade resursanvändande och återvinning från rymdstationen till hur vi måste jobba på jorden. Lydia Capolicchio ledde både H.M.K Carl XVI Gustav och talarna genom seminariedagen och sedan galamiddagen på kvällen.

RESULTAT
Skogsdagen är en arena där dialog mellan de som kan påverka utvecklingen inom skogindustrin möts.
2016 var året då ytterligare steg mot en framtid där skogsnäringen ska bidra till ett klimatsmartare samhälle. En bilaga i Dagens Industri, en kort film om skogsnäringen på SVT och många twitter resulterade i en spridning utanför lokalerna.

Scandic Management Conference 2016

270 ledande chefer

UTMANING
Att på 6 veckor planera och genomföra en konferens med högt ställda förväntningar på ett nyöppnat Scandic Continental. Att från en klar vision runt innehållet sen skapa content av värde både under dagen och under kvällens award. Miljön skulle bygga på nordisk miljö.

LÖSNING
Med välorganiserad projektledning från Initiativ skapa ett event team internt hos kunden. Skapa inspirationsfilmer och värdegrundsfilmer som harmonerade med scenografin och miljön.

Linnea Olsson från New York bjöd på trender inom mat och Mikael Ahlström inspirationsföreläste om det digitala samhället. Wallmans Salonger byggdes om till ett nordiskt Scandic över en kväll där awards för bästa prestationer delade ut.

RESULTAT
270 varma men inspirerade hotelldirektörer och ledande befattningar lämnade
Kunden implementerade sin värdegrund för vidare insatser.

EA Core Summit 2015

UTMANING
Att utifrån en traditionell konferensmiljö bygga ett fysiskt center för kreativitet och fylla det med innehåll där deltagare från hela Europa och USA skulle flyga in och nyttja tiden optimalt för att skapa företagets framtida produkter under ett dygn.

LÖSNING
Vi skapade rum i rummen och fyllde dem med intima miljöer för samtal, tankar och utveckling. Från inbjudan till uppföljning gick i temat ”utveckling”.

”Agoran” som var centrum för diskussioner var en intim sittning (amfiteater) där idéer för framtiden utvecklades.

RESULTAT
Effektiva möten där utvecklare mötte spelare
Kreativ miljö – gav resultat i utveckling. Återkoppling att det var det mest utvecklande mötet i företagets historia.