English

Elon

5 årig sponsorrättighet med Melodifestivalen – 360 kampanj

UTMANING
En tydlig 360 kampanj i alla kanaler mot alla målgrupper under Q1 varje år. Ett koncept där en avgörande del var att skapa internt engagemang som lyfte varumärket och försäljningen i hela landet. Handlarna skulle skapa lokalt engagemang, vara delaktiga i kampanjen och nyttja sponsorskapet till B2B aktiviteter. Konsumenterna få en större varumärkeskännedom.

LÖSNING
En stor kick off med tydligt festivalyra tema varje år för handlarna. Reklamfilm, kampanj och sociala media går hand i hand.

B2C nåddes genom kampanjer och sociala medier och i butikerna. Arenaaktiveringen genom lyckohjul och tävling fick deltagarna att stanna upp längre vid Elon. Vinnarna var tvungna att hämta vinsten i butikerna.

RESULTAT
19,5% försäljningstillväxt Q1 2015.
Stark försäljningstillväxt på produkter som deltog i kampanjen
Ökad varumärkeskännedom och Elon har blivit ett mer publikt varumärke.

Vattenfall Stockholm Triathlon 2013

Vattenfall gick, under 2013, in som ny titelsponsor till en av deltävlingarna i världscupen i triathlon. Detta skapade ett utmärkt forum för Vattenfall att exponera sig och stärka sina relationer till Stockholm stad, kommunen, publiken och beslutsfattare.

LÖSNING
Planering och projektledning i stöd till Vattenfall, produktion av branding-material och aktiveringsmoduler och genomförande på plats.

RESULTAT

  • Ökad varumärkeskännedom genom sponsoraktivering
  • Över 1000 deltagande i Vattenfalls tävling
  • Bra exponering i direktsänd tv
  • Förlängning av Vattenfalls titelsponsorat